Mikä on Kielinki? Kuka on Ilkka?

Lue lisää Ilkasta, opettajasta ja yrittäjästä Kielingin takana.Tervetuloa Kielingin blogiin. Minä olen Ilkka Vuolaslempi, olen opettaja ja yrittäjä. Kielinki syntyi syksyllä 2020, kun halusin alkaa tarjota suomen yksityisopetusta verkossa. Haluan, että kaikilla on mahdollisuus opiskella suomea riippumatta siitä, missä he asuvat.


Monet kurssit ovat päivällä, joilloin töissä käyvät ihmiset eivät voi olla kurssilla. Kaikilla ei ole aikaa lähteä illalla pitkän työpäivän tai pitkän opiskelupäivän jälkeen kurssille. Siksi Kielinki on olemassa! Voit vain avata tietokoneen ja olet jo pian tunnilla!Haluan, että kaikilla on mahdollisuus oppia suomea riippumatta siitä, missä he asuvat.

Seuraavaksi kerron vähän itsestäni. Kerron, kuka olen, mistä olen kotoisin, missä olen opiskellut ja mitä töitä olen tehnyt.Kuka minä olen?


Olen kotoisin Pohjois-Suomesta ja Länsirannikolta, josta muutin Turkuun opiskelemaan vuonna 2010. Opiskelin Turun yliopistossa suomen kieltä ja kirjallisuutta ja tein opettajan pedagogiset opinnot. Olen koulutukseltani maisteri (FM) ja pätevä suomen kielen opettaja. Suomen kielen ja kirjallisuuden lisäksi opiskelin myös taidehistoriaa ja unkarin kieltä ja kulttuuria.


Olin opiskelujeni aikana yliopistoissa harjoitteluissa, kahdesti Saksassa (Münchenissä ja Greifswaldissa) sekä kerran USA:ssa (Madisonissa, WI). Opetin näissä harjoittelupaikoissa suomea akateemisessa kontekstissa yliopisto-opiskelijoille. Opetin sekä suomen kielen alkeita että keskitason suomea. Minusta oli mielenkiintoista työskennellä ulkomailla ja nähdä maailmaa uusista näkökulmista.


Viimeiset neljä vuotta tein töitä kotoutumiskouluttajana, ensin kaksi vuotta luokkahuoneessa Turussa ja sitten kaksi vuotta verkossa. Minulla on ollut myös yksityisopiskelijoita parin viime vuoden ajan. Lopetin päivätyöni syyskuussa 2020 ja perustin Kielingin. Olen innoissani tästä uudesta elämänvaiheesta ja odotan tulevaa innolla! Pidän opettamisesta paljon ja minusta on aina hienoa nähdä, kun opiskelijani oppivat uutta.